CV

ULLA KUDSK JENSEN - CV

Ulla Kudsk Jensen er uddannet ved Det Jydske Musikkonservatorium og Operaakademiet i Göteborg. Hun fortsatte sine studier i New York og Bayreuth, Tyskland.

 

Ulla Kudsk Jensen er tilknyttet Operaen i København, hvor hun synger rollerne som Mary i 'Den Flyvende Hollænder', Mrs. Quickly i 'Falstaff', Ulrica i 'Un Ballo i Maschera', Tredje Dame i 'Tryllefløjten', Annina i 'La Traviata', Erste Magd i 'Elektra', Auntie i 'Peter Grimes', Tilfreds Moder i 'Tjenerindens fortælling', Fru von Plessen i 'Livlægens besøg', Kromutter i 'Boris Gudenov' og flere andre.

 

I sæsonen 2014 synger Ulla Kudsk Jensen partiet som Starenka i Janáceks opera Jenufa, der opføres af Den Jyske Opera i Musikhust i Aarhus.

 

I Wagners operaer og på den prisbelønnede dvd 'The Copenhagen Ring' synger hun partierne som Schwertleite i 'Valkyrien' og Flosshilde i 'Ragnarok'.

 

Desuden har hun bl.a. sunget på Den Jyske Opera og Den Fynske Opera. Partierne favner bredt fra Carmen i 'Carmen' over Grimgerde i 'Valkyrien', Mamma Lucia i 'Cavalleria Rusticana', Bianca i 'The Rape of Lucretia', Siebel i 'Faust', Glaumvør i 'Gudruns 4. sang' til Brenda i Poul Ruders opera 'Dancer in the Dark'.

 

Med de førende symfoniorkestre har hun sunget store, kendte oratorier som Bachs 'Juleoratorium', 'Johannes- Passion', 'H-mol messe' og 'Magnificat', Verdis Requiem, Mozarts Requiem, Dvoraks 'Stabat Mater', Händels 'Israel i Egypten', 'Judas Maccabaeus' og naturligvis 'Messias'.

På DFO sang hun i 2010 partiet som Senhora Flavia (en rolle skrevet specielt til hende) i den nye danske operamusical '11 minutter' efter Paolo Coelhos roman af samme navn.

 

Desuden er Ulla Kudsk Jensen flittigt brugt ved koncerter i Danmark og i udlandet, bl.a. sammen med operachef Jesper Buhl. Sammen gæster de hvert år den danskejede vingård Cortes de Cima i Portugal, hvor de underholder et interbnationalt publikum.

Ulla Kudsk Jensen har på Det Kongelige Teater har sunget partierne som

 

Mary - Der fliegende Holländer, Wagner

Third wood sprite - Rusalka, Dvorák

Auntie - Peter Grimes, Britten

Mrs. Quickly - Falstaff, Verdi

Magdelone - Maskarade, Nielsen

Schwertleite - Die Walküre, Wagner

Flosshilde, Götterdämmerung, Wagner

Dritte Dame - Die Zauberflöte, Mozart

Ulrica - Un ballo in Maschera, Verdi

The Innkeeper - Boris Gudonov, Mussorgsky

Xenia's nurse - Boris Gudonov, Mussorgsky

Erste Magd - Elektra, Strauss

Clarrisa - Love for the Three Oranges, Prokofiev

Offred’s Mother - Handmaid’s Tale, Ruders

Brenda - Dancer in the Dark, Ruders

Giovanna - Rigoletto, Verdi

Annina -La Traviata, Verdi

Fru von Plessen - Livlægens besøg, Holten

Rengøringskone - Věc Makropulos, Janácek

Modestine - Il Viaggio a Reims, Rossini

Tinni - Holger Danske, Kunzen

 

Cover for:

Erda - Das Rheingold, Wagner

Kundry, Parsifal, Wagner

 

Full score indstuderet:

Azucena - Il trovatore, Verdi

Pauline - The Queen of Spades, Tchaikovsky

Troldkvinden, Saul og David, Nielsen